Laventelikeksit

Siskollani oli Juhannuksen alla piknik, johon hän halusi tehdä jotain pientä purtavaa niin löysi eräästä kirjasta Laventelikeksien ohjeen, jonka näette alla

 

Tällä ohjeella tulee noin 50-60 kpl

140g voita

2,5 dl Hunajayhtymän hunajaa laventelinkukkia (tuoreena tai kuivattuna)

2 dl kermaa

8,5-9,5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

 

Keksien kuorrutus:

tomusokeria

1 sitruunan mehu

 

Sulata voi kattilassa, mutta varo ettei se ruskistu. Lisää hunaja sekä sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri on sulanut. Lisää 1 rkl laventelinkukkia ja jätä voi-hunajaseos jäähtymään hetkeksi. Sekoita kerma joukkoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä sooda keskenään ja siivilöi se voi-hunajaseokseen. Vaivaa taikinaksi ja jätä kelmuun käärittynä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Kauli taikinasta ohut n.puolen sentin levy. Painele siitä piparkakkumuotilla paloja ja paista leivinpaperin päällä 180C uunissa noin 8 minuuttia niin että reunat alkavat saada hiukan väriä. Mittaa kulhoon sitruunamehu ja sekoita tomusokeri joukkoon. Levitä kuorrutus jäähtyneiden keksien pintaan (pursotin on hyvä apuväline), ripottele muutamia laventelinkukkia päälle ja jätä keksit tekeytymään huoneenlämpöön seuraavaan päivään.

 

HUOM! Laventelin maku on sellainen, joka jakaa mielipiteitä. Näin ollen kannattaa muistaa, ettei laita laventelinkukkia liikaa, jotta keksit maistuvat kaikille.

Ei muuta kuin herkuttelemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *